استخوان‌های کف پا به سه دسته استخوان‌های تارسال، متاتارسال که استخوان‌های انگشتان را به استخوان‌های تارسال متصل می‌کنند و فالانژ یا همان انگشتان، تقسیم می‌شوند. ممکن است با گذشت زمان و عوامل تاثیرگذار، این استخوان‌ها دچار مشکل و آسیب شوند؛ به همین دلیل در ادامه این مقاله از فروشگاه تاپ آریانا، می‌خواهیم به روش‌‌های پیشگیری و درمان آسیب دیدگی کف پا یا شکستگی لیسفرانک که در این ناحیه رخ می‌دهد، بپردازیم.

آسیب دیدگی کف پا یا مفصل لیسفرانک چیست؟

آسیب دیدگی کف پا یا مفصل لیسفرانک چیست
میدفوت بخشی از پا است که میان پاشنه و مچ پا از یک سو و استخوان‌های کف پا از سوی دیگر قرار دارد. در این ناحیه، گروهی از استخوان‌های کوچک وجود دارند که بافت‌های همبند (رباط‌ها) آن‌ها را در عرض و کف پا نگه می‌دارند. هیچ رباطی متاتارس‌ اول و دوم را به هم متصل نمی‌کند و به همین دلیل، افتادن ممکن است منجر به شکستگی یا دررفتگی این استخوان‌ها شود.

میدفوت، قسمت مرکزی و حیاتی قوس پا، در زمان راه رفتن است و نیروهای تولید شده در ساق پا را به قسمت جلویی پا، منتقل می‌کند. مفصل ترکیبی میدفوت به نام لیسفرانک نیز شناخته می‌شود که این نام از جراح فرانسوی، ژاک لیسفرانک دو سنت مارتین، گرفته شده است.

بیشتر بخوانید» در ادامه این مقاله با دلایل و روش‌های درمان این عارضه بیشتر آشنا خواهیدشد. اما همین ابتدا مطلب بهتراست به آن دست از خانم‌هایی که با این مشکل مواجه بوده‌اند و دوران نقاهت را پشت سر می‌گذارند، خرید کفش طبی زنانه را پیشنهاد دهیم.

شکستگی لیسفرانک کف پا به چه علت رخ می‌دهد؟

آسیب و شکستگی لیسفرانک در کف پا معمولا ناشی از عوامل مختلفی هستند که می‌توانند به آسیب و ضعف در این ناحیه منجر شوند؛ برخی از علل و عوامل موثر در بروز شکستگی لیسفرانک در ادامه آمده است.

لیسفرانک در کف پا به دلیل ضربه مستقیم

ضربه مستقیم به کف پا، مانند سقوط از ارتفاع، می‌تواند منجر به شکستگی لیسفرانک شود. این نوع ضربه، باعث آسیب به استخوان و تحلیل بافت‌های نرم می‌گردد.

بیشتر بخوانید» برای آشنایی بیشتر با نحوه انتخاب کفش مناسب بر اساس نوع بیماری، روی لینک داده شده کلیک کنید.

شکستگی پا به علت فشار زیاد و مکرر

فشار زیاد و مکرر
فعالیت‌های ورزشی مانند ورزش‌های زمینی و رزمی، به ویژه در غیاب تجهیزات حفاظتی مناسب، می‌توانند فشار زیاد و مکرری بر کف پا وارد کنند. این فشار ممکن است به شکستگی لیسفرانک منجر شود. (درصورتی که در برنامه روزانه خود، پیاده روی را قرار داده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم با درنظر گرفتن ویژگی‌های کفش خوب برای پیاده روی، انتخابی مناسب داشته باشید.)

تغییرات سن و ضعف استخوان‌ها و بافت‌های نرم

با افزایش سن و تغییرات مرتبط با آن، استخوان‌ها و بافت‌های نرم در بدن ضعیف‌تر می‌شوند. این ضعف به شکستگی لیسفرانک در کف پا منجر می‌گردد؛ زیرا استخوان‌ها توانایی تحمل فشار و ضربه را کاهش می‌دهند.

شکستگی کف پا به دلیل عوامل محیطی

عوامل محیطی، نظیر سطوح ناهموار زمین و استفاده از کفش‌های نامناسب، موجب شکستگی لیسفرانک کف پا می‌شوند.

علائم و نشانه‌های شکستگی لیسفرانک چیست؟

تورم در ناحیه سطحی، به ویژه در قسمت جلویی مچ پا و همچنین ظهور خون‌مردگی و کبودی در سطح و کف پا از نشانه‌های آسیب هستند. علاوه‌بر این، دردی که با ایستادن، راه رفتن و حرکت دادن پای آسیب‌دیده شدت می‌گیرد نیز می‌تواند نشان‌دهنده مشکل باشد.

بیشتر بخوانید» علت خستگی و درد کف پا چیست؟

آسیب دیدگی لیسفرانک، چه روش‌های درمانی دارد؟

روش‌های درمانی که متخصصان جهت درمان آسیب دیدگی لیسفرانک در نظر می‌گیرند، به شدت آسیب بستگی دارد و معمولا شامل موارد زیر است.

درمان غیر جراحی برای لیسفرانک پا

درمان غیر جراحی
اگر هیچ شکستگی یا دررفتگی در مفصل دیده نشود و رباط‌ها نیز در وضعیت مناسبی باشند، روش‌های درمانی غیر جراحی برای بهبود وضعیت بیمار مناسب خواهد بود؛ این روش‌ها شامل موارد زیر هستند:

گچ گرفتن به مدت ۶ تا ۸ هفته برای درمان لیسفرانک کف پا

استراحت و اجتناب از قرار دادن وزن روی پای آسیب‌دیده بسیار مهم است. این کار به کاهش درد و تورم کمک می‌کند و به بافت‌ها فرصت می‌دهد تا بهبود پیدا کنند. در این دوره، بهتر است از عصا یا وسایل کمکی برای حمایت از پا استفاده شود.

مصرف دارو برای درمان شکستگی کف پا

در این مرحله، استفاده از عصا و وسایل کمکی در کنار مصرف داروهای مسکن و تقویتی، توسط پزشک معالج، توصیه می‌گردد.متخصص به‌طور مداوم وضعیت بیمار را بررسی می‌کند و جهت اطمینان از بهبودی کامل، از او می‌خواهد که دوباره عکس‌های اشعه ایکس بگیرد. در صورتی که در این مرحله استخوان‌های آسیب‌دیده جابه‌جا شوند، انجام عمل جراحی روی پا ضروری خواهد بود.

بیشتر بخوانید» بررسی ویژگی های کفش مناسب دوران بارداری

درمان جراحی شکستگی کف پا

برای آسیب‌هایی که در آن شکستگی باعث جابه‌جایی استخوان‌ها و ناپایداری مفصل می‌شود، عمل جراحی با هدف تنظیم مجدد مفاصل، بازگرداندن استخوان‌های شکسته به وضعیت طبیعی و ایجاد ثبات در قسمت میانی پا انجام می‌گیرد. جراحی میان پا شامل روش‌های مختلفی است که مهم‌ترین آن‌ها به شرح زیر است:

جراحی باز تثبیت داخلی

در این روش جراح، برشی در بالای پا ایجاد می‌کند و ابتدا استخوان‌ها را در محل صحیح قرار می‌دهد. سپس این استخوان‌ها را با استفاده از صفحات یا پیچ، تثبیت می‌کند. بسته به نظر پزشک، ممکن است برخی از این صفحات نیاز به حذف یا برداشتن داشته باشند که این کار معمولا پس از ۳ تا ۵ ماه انجام می‌شود.

فیوژن میانی پا

در این روش، جراح غضروف‌ها را از استخوان‌ها جدا می‌کند و صفحات فلزی و پیچ را برای فشرده‌سازی آن‌ها به یکدیگر مورد استفاده قرار می‌دهد. جراحی فیوژن میانی پا با هدف تراز کردن مجدد استخوان‌های آسیب‌دیده و ترمیم آن‌ها انجام می‌شود و در این روش نیازی به برداشتن صفحات فلزی و پیچ نیست.

مدت زمان بهبودی شکستگی کف پا چقدر است؟

هدف از درمان هر بیمار، حفظ پایداری ناحیه میان پا و کاهش درد است تا بیمار بتواند به فعالیت‌های پیش از آسیب خود بازگردد. جهت دستیابی به این هدف، پزشکان از روش‌های درمانی مختلفی متناسب با شرایط بیمار، استفاده می‌کنند. دوره بهبودی برای بیمارانی که دچار شکستگی میان پا شده‌اند، معمولا بین ۶ ماه تا یک سال به طول می‌انجامد. برخی بیماران پس از جراحی موفق نیز همچنان درد را تجربه می‌کنند و بعضی ورزشکاران ممکن است هرگز نتوانند به سطح قبلی فعالیت‌های ورزشی خود برگردند. با اینکه در جراحی، استخوان‌ها تثبیت می‌شوند و وضعیت بیمار بهبود پیدا می‌کند، احتمال دارد به دلیل آسیب و تخریب غضروف‌ها، بیمار دچار آرتریت و دردهای مزمن ناشی از آن گردد.

سخن آخر

به طور کلی، شکستگی لیسفرانک در کف پا یک مشکل پزشکی جدی به حساب می‌آید که به ترمیم و بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده نیاز دارد. تامین تغذیه مناسب، شامل کلسیم، ویتامین D، پروتئین و تعادل مواد مغذی در رژیم غذایی، نقش حیاتی در پیشگیری و درمان آسیب دیدگی کف پا یا شکستگی لیسفرانک دارد. علاوه‌بر این، تمرینات تقویتی و فیزیوتراپی می‌توانند به بازگشت عملکرد طبیعی و کاهش درد و ناراحتی کمک کنند. همچنین، رعایت دقیق توصیه‌های پزشک از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

سایر مقالات ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی دسته بندی خود را در مسیر: "سربرگ ساز > چیدما موبایل > عنصر منوی موبایل > نمایش و مخفی کردن > انتخاب منو " تنظیم کنید
سبد خرید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
×

کليه حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به فروشگاه تاپ آریانا ميباشد