کفش، رابط اصلی بین پای انسان و محیط اطراف است که برای انجام فعالیتهای روزانه مانند دویدن و پیادهروی استفاده میشود. کفشهای طبی مناسب میتوانند از پا در برابر ضربه و زخمهای احتمالی محافظت کنند. کفشهای نامناسب و تجاری، بهویژه در خانمها، به جای راحتی، ممکن است مشکلاتی ایجاد کنند. در واقع، انتخاب کفش طبی مناسب جهت حفظ سلامت پا و بدن بسیار حائز اهمیت است. ما در ادامه این مقاله از وبسایت تاپ آریانا، قصد داریم ویژگی های کفش های طبی مناسب برای بیماری های مختلف پا را مورد بررسی قرار دهیم. تا انتها با ما همراه باشید.
کفش طبی چیست؟
کفش طبی بهطور خاص برای حفظ سلامت و راحتی پای انسان طراحی میشود. این نوع کفشها معمولا دارای ویژگیها و فناوریهای خاصی هستند که به پشتیبانی از پا، مچ پا، قوس پا و سایر قسمتهای آن، کمک میکنند.
کفشهای طبی معمولا سطوح پشتیبانی مناسبی برای طول و عرض قوس پا دارند که به اصلاح و تنظیم موقعیت صحیح قوس پا، یاری میرسانند. همچنین، این کفشها میتوانند نقش شوکگیر را داشته باشند و از فشارهایی که هنگام راه رفتن و ورزش بر پاها وارد میشود، جلوگیری کنند. کفشهای طبی به ویژه برای افرادی که با مشکلاتی مانند آرتروز، پوکی استخوان، فلات پا و پای صاف روبهرو هستند، بسیار مفیدند. در صورت تمایل به خرید کفش طبی زنانه، روی لینک داده شده کلیک کنید.
کفش طبی مناسب هر کدام از بیماریهای پا چیست؟
بیماریهای گوناگونی وجود دارند که برخی از مشکلات ناشی از آنها را میتوان با استفاده از کفش مناسب برطرف کرد. در واقع، کفشهای طبی دارای ویژگیهای مشترکی هستند که به رفع مشکلات رایج پا کمک میکنند.
علاوهبر این، کفشهای بیماران باید مشخصات خاصی داشته و بسته به نوع بیماری، از ویژگیهای ویژهای نیز برخوردار باشند؛ در ادامه، به برخی از خصوصیات اختصاصی کفش که با توجه به نوع بیماری متفاوت است، اشاره خواهیم کرد.
تاندنیت آشیل
تاندونیت آشیل به دلیل التهاب در محل اتصال تاندون آشیل به استخوان پاشنه، ایجاد میشود و باعث درد در ناحیه پشت پاشنه میگردد. افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، باید بدانند که کفشهای بدون پاشنه و کفشهایی با پاشنه بلندتر از ۴ سانتیمتر برایشان ضرر دارد. ارتفاع پاشنه کفش باید بین ۱.۵ تا ۴ سانتیمتر باشد. همچنین، کف کفش در ناحیهای که پاشنه قرار میگیرد، باید نرم باشد.
بیشتر بخوانید» به منظور خرید کفش طبی زنانه تابستانی در طرح و رنگبندی های متنوع، روی لینک داده شده کلیک کنید.
ویژگی های کفش طبی مناسب آرتریت
شایعترین علت آرتریت مفاصل کف پا، آرتروز است. این وضعیت بیشتر در افراد مسن دیده میشود؛ اما اخیرا در نوجوانان نیز مشاهده شده است که علت آن هنوز مشخص نیست. کفش افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، ویژگیهای خاص خود را دارد. داخل کفش، باید کاملا نرم و دارای قوسهای ملایم باشد. مواد بهکاررفته در کف کفش الاستیک و جاذب شوک است تا در حین راه رفتن نرم باشد و فشار کمتری به مفاصل پا وارد کند. کف داخلی کفش باید قوس طولی مناسبی داشته و پنجه کفش باید پهن و گشاد باشد. کف زیر کفش نیز دارای قوس است و کفش باید کفی قابل تعویض داشته باشد تا اندازه داخلی آن را بتوان تغییر داد. بند کفش باید به جای عبور از سوراخها، از قلابها عبور کند تا سفت کردن آن آسانتر باشد.
بیشتر بخوانید» بررسی ویژگی های کفش مناسب دوران بارداری + معرفی انواع آن
کفش طبی مناسب بیماری بونیون
بونیون بهعنوان برجستگی در کنار شست پا در ناحیه پنجه شناخته میشود که معمولا به دلیل هالوکس والگوس ایجاد میگردد. کفش افراد مبتلا به بونیون، باید از پنجههای پهن و گشاد برخوردار باشد. سطح داخلی کفش دارای قوسهای ملایم است و پاشنه کفش نباید خیلی بلند باشد.
ویژگی های کفش مناسب برای دیابت
وجود اختلالات عروقی و کاهش جریان خون، همراه با اختلالات حسی پا در افراد دیابتی، باعث میشود که این افراد در معرض زخمهای پا قرار بگیرند. این زخمها به آرامی بهبود پیدا میکنند و به سرعت عفونی میشوند. دیابت همچنین میتواند منجر به تغییر شکل بخشهای مختلف پا، مانند بونیون، میخچه و انگشت چکشی شود. کفش افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، باید پنجه گشاد و پهن، کفی قابل تعویض داشته و کف بیرونی باید قوسی شکل باشد. پاشنه پهن و سفت این کفشها پایداری بیشتری فراهم میکند و ارتفاع آن زیاد نیست. سطح داخلی آنها نیز باید نرم و دارای قوسهای ملایم باشد.
کفش مناسب برای کف پای صاف
کف پای صاف یک مشکل شایع است که معمولا از نوع قابل انعطاف به شمار میرود. کفش مناسب افرادی با کف پای صاف بهتر است دارای ویژگیهای چون کفی با قوس مناسب، پاشنه پهن و محکم باشد و ارتفاع کفی بیرونی در قسمت نزدیک به شست، باید کمی بیشتر از قسمت نزدیک به انگشت کوچک لحاظ شود تا از پرونیشن پا جلوگیری کند.
بیشتر بخوانید» علت خستگی و درد کف پا چیست؟ + روش های درمان آن
کفش طبی برای انگشت چکشی
در این بیماری، بندهای انگشتان به سمت پایین خم میشوند. کفش افرادی که به این بیماری مبتلا هستند باید دارای ویژگیهایی چون پنجه پهن و گشاد و پاشنه با ارتفاع کم باشد.
کفش مناسب برای افزایش قوس کف پا
در افزایش قوس کف پا که معمولا با مشکلات عصبی و عضلانی همراه است، وزن بیشتر روی پاشنه و پنجه پا متمرکز میشود. کفش افراد مبتلا به این بیماری باید دارای ویژگیهایی چون بالا بودن قوس کفی داخلی، سفت نبودن کفی بیرونی کفش، دارا بودن پد زیاد و نرم سطح داخلی باشد.
کفش مناسب بیماری متاتارسالژی
متاتارسالژی به معنای درد در زیر پنجه پا است و علل مختلفی دارد. کفش افراد مبتلا به این بیماری باید از ویژگیهای مانند مناسب بودن قوس کف پا در کفی کفش، قوس داشتن کف کفش در بخش بیرونی، زیاد نبودن ارتفاع پاشنه کفش، پهن و گشاد بودن پنجه کفش برخوردار باشد تا حداقل آسیب به آنها وارد شود.
سخن آخر
شاید شما نیز از جمله افرادی باشید که از درد پا رنج میبرید یا میخواهید بیشتر به پاهای خود رسیدگی کنید. این مقاله به شما در دستیابی به انتخاب کفش طبی مناسب کمک میکند. همانطور که اشاره کردیم، با استفاده از اطلاعات موجود در این محتوا میتوانید کفی طبی مناسب خود را انتخاب کنید. البته، برای انتخاب کفی مناسب، بهتر است حتما با پزشک معالج خود مشورت کنید.