آیا شما هم از آن دسته افرادی هستید که هر بار کفش نو میپوشید، پاهایتان تاول میزند یا درد میگیرد؟ این مشکل بسیار رایج است و بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم میکنند. خوشبختانه راهکارهایی وجود دارد که میتواند این مشکل را به طور کامل برطرف کند. در این مقاله از وبسایت تاپ آریانا، به شما خواهیم گفت که چگونه میتوانید با استفاده از چند ترفند ساده، کفشهای نو را به پای خود عادت دهید و از شر درد و ناراحتی خلاص شوید.
دلایل زدگی پا با کفش نو
یکی از مشکلات رایجی که بسیاری از افراد با آن مواجه میشوند، زدن کفش نو به پا است. این مشکل میتواند به دلایل مختلفی رخ دهد و باعث ایجاد تاول، قرمزی و درد در پا شود. در ادامه به برخی از مهمترین دلایل این مسئله و راهکارهایی برای رفع آن میپردازیم:
جنس سخت و غیر منعطف؛ دلیل آسیب رساندن کفش به پا
از آنجاییکه انواع متریال ساخت رویه کفش متفاوت بوده و هرکدام ویژگیهای مخصوص به خودشان را دارند، برخی کفشها از مواد سخت و غیر منعطفی در قسمتهای پشت و کنارهها ساخته میشوند. پس میتواند به پا فشار وارد کرده و سبب ایجاد زخم شود. این مورد، نکتهای بسیار مهم برای فروشگاهها و افرادی ست که تصمیم به خرید کفش طبی زنانه دارند. زیرا بسیاری از کاربران با هدف راحت بودن کفشهای طبی، به سراغ خرید آنها میروند. بنابراین، پیشنهاد میشود تامین کنندهای را انتخاب کنند که از متریالی با کیفیت برای تولید محصولات خود استفاده کنند.
سایز نامناسب؛ اصلی ترین علت زخم شدن پا با کفش نو
یکی از رایجترین دلایل این مشکل، انتخاب سایز نامناسب کفش است. کفشی که سایز مناسبی نداشته و خیلی تنگ یا خیلی گشاد باشد، سبب اصطکاک و وارد شدن فشار روی پا خواهدشد. برای اینکه از این مشکل جلوگیری کنید، نیازمند راهنمای اندازه گیری دقیق سایز پا هستید.
تطابق با فرم کفش با پا سبب زخم شدن آن خواهدشد
هر پای انسان منحصر به فرد است و ممکن است برخی از کفشها با فرم پای شما سازگاری نداشته باشند.
بیشتر بخوانید» راهنمای انتخاب کفش مناسب برای پیاده روی
پوشیدن جوراب نامناسب هم باعث می شود کفش نو پا را بزند
جورابهای نامناسب، نازک یا ضخیم میتوانند باعث ایجاد اصطکاک و افزایش احتمال تاول شوند. به بیانی دیگر از مهمترین عوارش پوشیدن کفش بدون جوراب این است که کفش پا را بزند.
فعالیتهای بدنی سنگین با کفش نو و زخم شدن پاها
انجام فعالیتهای بدنی سنگین مانند پیادهروی طولانی یا ورزش با کفش نو میتواند باعث افزایش فشار بر پا و ایجاد تاول شود.
راهکارهای جلوگیری از اینکه کفش نو، پا را نزند
از جمله اصلی ترین و مهم ترین راهکارهای جلوگیری از زدگی پا با کفش نو می توان به موارد زیر اشاره کرد:
برای اینکه کفش نو پا را نزند، از صابون استفاده کنید
استفاده از صابون، یکی از ترفندهای قدیمی برای جا انداختن کفش نو و جلوگیری از تاول زدن پا است. با مالیدن کمی صابون به قسمتهای داخلی کفش، به خصوص قسمتهایی که بیشتر با پا تماس پیدا میکنند، یک لایه لغزنده ایجاد میشود. این لایه لغزنده از اصطکاک بین پا و کفش میکاهد و باعث میشود کفش راحتتر جا بیفتد و احتمال ایجاد تاول کاهش یابد.
بیشتر بخوانید» بررسی ویژگی های کفش مناسب دوران بارداری + معرفی انواع آن
استفاده از چسب زخم از زخم شدن پا با کفش نو جلوگیری می کند
استفاده از چسب زخم یکی دیگر از روشها برای جلوگیری از تاول زدن پا در کفش نو به حساب میآید. با چسباندن چسب زخم به قسمتهایی از پا که احساس میکنید بیشتر در معرض سایش و فشار قرار دارند، میتوانید از ایجاد تاول جلوگیری کنید. چسب زخم به عنوان یک لایه محافظ عمل کرده و از تماس مستقیم پوست با قسمتهای زبر کفش جلوگیری میکند.
اگر می خواهید کفش نو پا را نزند، از پودر تالک استفاده کنید
با پاشیدن کمی پودر تالک روی پاها یا داخل کفش، یک لایه محافظ ایجاد میشود که از اصطکاک بین پا و کفش جلوگیری کرده و از ایجاد تاول جلوگیری میکند. این روش ساده و موثر، به خصوص برای کفشهای نو که هنوز به پای شما عادت نکردهاند، بسیار مفید است.
نکته: از پودر تالک مخصوص پا استفاده کنید و از پاشیدن آن در کفشهای چرمی خودداری کنید.
انتخاب کفی طبی مناسب برای جلوگیری از زخم پا
آشنایی با انواع کفی کتونی و استفاده از آن میتواند از تاول زدن پا هنگام پوشیدن کفش نو جلوگیری کند. کفی طبی با توزیع یکنواخت فشار روی پا، وارد شدن فشار به پا جلوگیری کرده تا مانع از سایش و تاول زدن شود. همچنین، کفی طبی با جذب شوکهای ناشی از راه رفتن، از پاهای شما محافظت میکند. با استفاده از کفی طبی مناسب، میتوانید به راحتی از کفش نو خود لذت ببرید.
بیشتر بخوانید» به منظور آشنایی با راهکارهای اساسی گشاد کردن کفش تنگ، روی لینک داده شده کلیک کنید.
قرار دادن سیب زمینی در کفش برای جلوگیری از زخم شدن پا
شاید برایتان عجیب باشد اما استفاده از سیب زمینی میتواند از زخم شدن پا هنگام پوشیدن کفش نو جلوگیری کند. یک سیب زمینی را پوست کنده و یک شب داخل کفش قرار دهید. رطوبت سیب زمینی به چرم کفش کمک میکند تا کمی کش بیاید و جا باز کند. صبح روز بعد، کفش را تمیز کرده و بپوشید. این روش به ویژه برای کفشهای چرمی بسیار موثر است.
از کرم های نرم کننده برای زخم نشدن پا با کفش نو استفاده کنید
استفاده از کرم نرمکننده میتواند به شما کمک کند تا کفش نو را راحتتر جا بیندازید و از ایجاد تاول جلوگیری کنید. با مالیدن کمی کرم نرمکننده به قسمتهای داخلی کفش، به خصوص قسمتهایی که بیشتر با پا تماس پیدا میکنند، یک لایه محافظ ایجاد میشود. این لایه باعث کاهش اصطکاک بین پا و کفش شده و احتمال ایجاد تاول را کاهش میدهد.
کلام پایانی
برای جلوگیری از تاول زدن پا در کفش نو، میتوان از روشهای مختلفی استفاده کرد. استفاده از پودر تالک، چسب زخم، کفی طبی، سیب زمینی، کرم نرمکننده و روشهای دیگر مانند پوشیدن جورابهای مناسب و گرم کردن کفش قبل از پوشیدن، همگی میتوانند به کاهش اصطکاک و محافظت از پا کمک کنند. انتخاب روش مناسب به نوع کفش، جنس پوست و میزان فعالیت فرد بستگی دارد.