کفش پاشنه بلند یکی از پرطرفدارترین مدلهای کفش درمیان خانمهاست. هرچند بیشتر خانمهایی که قد متوسط یا کوتاهی دارند، بیشتر تمایل دارند از این مدل کفش بپوشند، اما نمیتوان علاقه آنها را برای خرید این مدل نادیده گرفت. در واقع معتقدند استفاده از این مدل در کنار ظاهری زیبا، باعث افزایش اعتماد به نفس میشود. اما باید این نکته را درنظر داشته باشند که پوشیدن طولانی مدت کفش پاشنه بلند، عوارض خاص خودش را دارد. به همین خاطر پیشنهاد میشود آن دست از افرادی که طولانی مدت از کفش استفاده میکنند، خرید کفش طبی زنانه را در الویت قرار دهند.
پوشیدن کفش پاشنه بلند چه عوارضی دارد؟
استفاده از کفشهای پاشنه بلند برای مدت زمان طولانی ممکن است به برخی از مشکلات و عوارض زیر منجر شود:
- پوشیدن کفش پاشنه بیشتر از ۴ تا ۳ سانت: زمانی که کفش پاشنه دار می پوشید، تمام فشار روی پنجه پا وارد می شود. همین امر سبب بروز میخچه، تاول، رشد غیرطبیعی اعصاب بین انگشت سوم و چهارم و… خواهدشد.
- تغییرات حرکتی: استفاده نادرست از کفشهای پاشنه بلند ممکن است تغییرات حرکتی در فرد را ایجاد کند و باعث ایجاد مشکلات عضلانی و اسکلتی شود.
- کمردرد: استفاده از کفش پاشنه بلند میتواند به تغییرات در قوس طبیعی کمر فرد منجر شود و باعث درد کمر شود.
- افزایش فشار بر ساق پای: استفاده از کفش پاشنه بلند باعث افزایش فشار بر ساق پای میشود که میتواند منجر به درد و خستگی در این منطقه شود.
بیشتر بخوانید» علت خستگی و درد کف پا چیست؟ + روش های درمان آن
بهتر است از طول مدت استفاده از کفشهای پاشنه بلند پرهیز کرده و در صورت نیاز از آنها برای زمان کوتاه استفاده کنید تا عوارض جانبی کمتری داشته باشد. همچنین، انتخاب کفشهایی با کیفیت و پشتیبانی مناسب برای پاها مهم است تا جلوی وقوع مشکلات پایی و عضلانی را بگیرد.
عوارض پوشیدن کفش پاشنه بلند بر دیسک کمر
پوشیدن کفشهای پاشنه بلند بر دیسک کمر ممکن است منجر به افزایش فشار بر ناحیه کمر و منافذ عصبی شود که ممکن است عوارض مختلفی داشته باشد، از جمله:
- افزایش فشار بر دیسکها: استفاده از کفشهای پاشنه بلند ممکن است باعث افزایش فشار بر دیسکهای نرمال کمر شود که در نتیجه میتواند به آسیب و آلام دیسکی منجر شود.
- تغییر ناحیه تراز بدن: استفاده از کفشهای پاشنه بلند ممکن است به تغییر تراز بدن و تغییر در قوس پشتی کمر منجر شده و به تنش عضلاتی و آلام عضلات کمری منتهی شود.
- افزایش خطر ابتلا به آسیبهای عصبی: فشار بیشتر بر دیسکها و منافذ عصبی ناشی از استفاده از کفشهای پاشنه بلند ممکن است به تشدید علائم عصبی مانند تنش عصبی، احساس درد و خزش در پاها، پاشنه و کمر منجر شود.
بیشتر بخوانید» به منظور آشنایی با ویژگی های کفش مناسب برای پیاده روی، روی لینک داده شده کلیک کنید.
عوارض استفاده از کفش پاشنه دار بر قوس کمر
استفاده از کفشهای با پاشنه بر قوس ممکن است باعث تغییر در تراز بدن شود و فشار زیادی بر کمر و ناحیه پایینی آن وارد کند. این ممکن است به درد و تنش در منطقه کمر و شاید حتی به مشکلات فشار بر مهرههای فقرات منتهی شود.
پوشیدن کفش پاشنه بلند احتمال پیچ خوردگی پا را افزایش می دهد
استفاده از کفش با پاشنه بلند میتواند باعث پیچ خوردن یا متمایل شدن به آن شود. استفاده مداوم از کفشهای با پاشنه بلند ممکن است تغییراتی در ساختار پا ایجاد کند. زیرا این نوع کفشها باعث افزایش نیروهای فشاری بر روی مچ پا و سایر ناحیههای زیرین پا میشوند که میتوانند منجر به تغییر در قوس پا و حالت پیچیدهتر آن شوند. این تغییرات باعث افزایش خطر پیچ خوردن یا متمایل شدن به پا خواهندشد.
آیا خانم های باردار می توانند از کفش پاشنه بلند استفاده کنند؟
استفاده از کفش با پاشنه بلند برای خانمهای باردار ممکن است با مشکلات و ریسکهایی همراه باشد. بارداری باعث تغییراتی در وزن بدن و تعادل طبیعی آن میشود و استفاده از کفش با پاشنه بلند میتواند این تغییرات را بیشتر کند. همچنین، استفاده از کفش با پاشنه بلند ممکن است فشار بیشتری بر مچ پا و ناحیه کمر وارد کند که ممکن است منجر به عوارضی مانند درد در پاها و کمر شود.
بیشتر بخوانید» بررسی ویژگی های کفش مناسب دوران بارداری + معرفی انواع آن
کلام پایانی
استفاده مداوم و بلندمدت از کفش با پاشنه بلند ممکن است عوارض و مشکلات مختلفی را به همراه داشته باشد. برخی از این عوارض شامل: افزایش پیچ خوردگی پا، از دست دادن تعادل، کمر درد و … به همین دلیل پیشنهاد میشود اگر مجبور هستید برای طولانی مدت از کفش استفاده کنید، کفش طبی را انتخاب کنید.